Nile Dutch Africa Line BV

The Africa Connection

Nile Dutch Africa Line BV
Westblaak 95
3012 KG Rotterdam
Netherlands
T +31 (0)10 2818283
www.niledutch.com
recruitment@niledutch.com
Title

NileDutch is een typisch staaltje van Hollandse ondernemingsgeest. Van nieuwkomer op de markt voor met name containervervoer over zee wisten wij in enkele decennia op te stomen tot in de top 25 van de grootste containerrederijen ter wereld. En we hebben nog veel meer ambities, die jij als nieuwe NileDutcher kunt helpen waarmaken.

Specialisatie is een van de drijfveren van ons succes. NileDutch, met het hoofdkantoor in Rotterdam, legt zich toe op de containervaart van en naar West-Afrika. Een regio met veel potentieel, die ook volop uitdagingen biedt. Bepaald geen routinewerk dus.

NileDutch vervoert containers voor klanten uit bijna de hele wereld naar West-Afrika en andersom. Onze klanten zitten in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en natuurlijk in Afrika. Wij varen op maar liefst 45 landen.

Afrika zit in onze genen. Wij zijn daar thuis en weten de weg. Wij kennen de West-Afrikaanse wateren, handelscentra en havens als onze broekzak. En we zijn vertrouwd met de cultuur en de hele gang van zaken dankzij de nauwe samenwerking met lokale collega’s in ons netwerk. Deze unieke knowhow biedt onze klanten gemak en de zekerheid van een juiste en efficiënte handling van hun goederen en benodigde documenten.

Professioneel en flexibel
Maar we varen niet alleen op onze kennis en ervaring, want Afrika is ook exploreren en een stukje avontuur. Dit brengt met zich mee dat je goed moet kunnen schakelen om in te spelen op nieuwe situaties en onvoorziene zaken. 

Juist deze combinatie van organiseren en oplossen maakt het werken bij NileDutch zo uitdagend en afwisselend. Veelzijdigheid en ondernemerschap zijn om die reden hecht verankerd in onze bedrijfscultuur. Dat is ook wat onze klanten in ons waarderen, naast ons streven naar ‘operational excellence’, want ook kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Jong, ambitieus en groeiend
Passend bij een jonge, ambitieuze rederij biedt NileDutch een moderne vloot van meer dan 30 containerschepen. Schepen met een capaciteit van 700 tot 4500 TEU. In 2014 is de eerste van vier nieuwe eigen containerschepen (3500 TEU) in de vaart gegaan: MV NileDutch Breda. De vaartuigafmetingen en de uitrusting op het dek zijn aangepast aan de havens die de vier nieuwe schepen zullen aanlopen in West-Afrika. NileDutch zal deze belangrijke markt daardoor nog beter bedienen.

Ambitieus zijn ook onze 600 medewerkers, verdeeld over meerdere internationale kantoren. Voor hen is geen zee te hoog als het gaat om het bedienen van de klant. Wij hechten aan een sterke, persoonlijke band met onze klanten. Want alleen zo leren wij hun wensen kennen en kunnen wij hen het best van dienst zijn. Dit allemaal bij elkaar geeft onze klanten het vertrouwen dat hun belangen en hun kostbare lading bij NileDutch in de beste handen zijn.

Ondernemende professionals
Het einde van onze groeiambities is nog lang niet in zicht. In het kielzog van onze maritieme activiteiten breidt ons internationale netwerk zich steeds verder uit. Dit biedt uitgelezen kansen voor ondernemende professionals die ons team willen versterken. 

Wij zijn daarom op zoek naar ambitieuze mensen die net als wij kansen willen aangrijpen, gaan voor kwaliteit, aanspreekbaar en doortastend zijn en graag in een internationale omgeving werken.

Geïnteresseerden die zichzelf herkennen in dit profiel van de NileDutcher, uitblinken in een van de gevraagde vakgebieden en willen meebouwen aan onze verdere groei, nodigen wij van harte uit te solliciteren.

Facts about
Aantal werknemers: 600
Sector: Zeescheepvaart
Carrièrefase: Student, Starter, Young Professional, Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Mbo, hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Nautisch, Economisch, Logistiek, Commercieel, IT
Gewenste opleidingen: Nautisch en divers, afhankelijk van de functie
Openstaande functies: NileDutch zoekt regelmatig nieuwe medewerkers. Kijk voor actuele vacatures op www.niledutch.com.

 
Maps
Photos
Title
Title
Title
Title
Tags
Zeescheepvaart