MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland)

Dé schakel tussen hydrodynamisch onderzoek en de maritieme industrie

MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland)
Afdeling HR
Haagsteeg 2
6708 PM Wageningen
Netherlands
T +31 (0)317 493223
www.marin.nl
hrm@marin.nl
Title

Hou jij ervan om elke dag weer te worden uitgedaagd door gedreven collega’s en klanten? MARIN doet als onafhankelijk kennisinstituut onderzoek voor de maritieme en offshore-industrie en overheid. wij helpen vernieuwende oplossingen te vinden van ontwerp tot operatie. met als doel het ontwikkelen van schonere, veiligere en slimmere schepen en maritieme constructies. dat doen we samen met een uitgebreid innovatie- en researchnetwerk van klanten en partners en maken gebruik van de nieuwste reken- en testfaciliteiten, waregroottemetingen en simulatoren. MARiN (maritiem Research instituut Nederland) is gevestigd in wageningen en heeft 370 medewerkers.

MARIN is dé schakel tussen wetenschap en industrie. Resultaten uit fundamenteel onderzoek worden direct omgezet in toepassingen voor haar klanten. Ruim 85% van onze omzet wordt gerealiseerd door commerciële projecten voor de internationale maritieme industrie. Projecten zijn bijvoorbeeld het diepste Tension Leg Platform (TLP) ter wereld, dat operationeel is in de Golf van Mexico, het grootste cruiseschip aller tijden ‘Oasis 3’, het grootste containerschip ‘Triple E’; allemaal projecten waar simulaties, modeltesten en praktijkonderzoek gecombineerd ingezet werden. de overige 15% van onze omzet komt voort uit wetenschappelijk onderzoek, zoals voor veilige helikopteroperaties op zee.

MARIN’s dienstverlening
Bij MARIN kun je in alle stadia van het ontwerpproces van een schip of offshoreconstructie je bijdrage leveren: van het inbrengen van innovatieve ideeën tot het meten van de performance van het uiteindelijke product. In samenwerking met de scheepswerf, reder of oliemaatschappij ben je verantwoordelijk voor een project, waarbij jij de complementaire vaardigheden en expertise levert waar MARIN bekend om staat.

Concept development
In deze fase worden de specificaties van het schip, havenproject of offshoreconstructie geëvalueerd, de grenzen verkend en de uitkomsten door middel van computersimulaties geverifieerd. Belangrijke aandachtsgebieden op dit moment zijn brandstofbesparing en comfort in relatie tot golven en veiligheid.

Design support
MARIN beschikt over de beste modeltestfaciliteiten ter wereld en moderne simulatoren, unieke simulatiesoftware en geavanceerde meetapparatuur voor praktijkonderzoek. Hiermee wordt het dynamische gedrag van schepen en platforms onderzocht en verbeterd. Zo wordt bijvoorbeeld een nieuwe scheepsvorm geoptimaliseerd met Computational Fluid dynamics-berekeningen (CFd) om zo brandstofkosten te minimaliseren, maar ook voor betrouwbare aankomsttijden in de haven en de laagst mogelijke bouwkosten.

Operation support
Uiteindelijk doel is uiteraard dat het schip of het platform doet waarvoor het ontworpen is, waarbij veiligheid en economische aspecten belangrijk zijn. Een essentiële bijdrage hieraan leveren de trainingen die MARIN voor scheepsbemanningen en verkeersleiders verzorgt op haar simulatoren. Daarnaast worden metingen aan boord uitgevoerd om zo een directe terugkoppeling met de ontwerpgegevens te maken. Ook wanneer een schip niet voldoet aan de verwachtingen wordt door middel van deze metingen aan boord de oorzaak achterhaald en advies voor verbetering uitgebracht aan de opdrachtgever.

Tool development
Met behulp van verworven kennis uit onderzoeks- en commerciële projecten ontwikkelt MARIN software ten behoeve van de ontwerp- en operationele verificatie. deze software loopt uiteen van geavanceerde CFd-programma’s voor omstromingsberekeningen tot programmatuur voor de compactsimulatoren, die wereldwijd aan klanten geleverd worden voor training.

Werken bij MARIN
Door het brede dienstverleningspalet en onze internationale oriëntatie, zijn de functiemogelijkheden bij MARIN zeer divers. Je kunt een bijdrage leveren aan commerciële projecten, maar ook aan R&d-onderzoek. In onze projectorganisatie werk je nauw samen met andere vakdisciplines en de opdrachtgever, dit biedt je een grote mate van zelfstandigheid. MARIN waardeert je kwaliteiten en talenten en biedt naast een uitdagende functie volop ruimte voor initiatief, ontplooiing en ontwikkeling door middel van opleidingen en trainingen.

Wie zoeken wij
MARIN heeft regelmatig vacatures op het gebied van projectmanagement, scheepsbouwkunde, hydrodynamica, meettechniek en project-, software- en instrumentatie-engineering. Voor al deze disciplines zoeken wij gemotiveerde mensen, variërend van mbo- tot wo-niveau. Wil je werken in teamverband aan innovatieve projecten, heb jij een technische of maritieme achtergrond en zoek je een internationaal opererende organisatie? Neem dan contact op met de afdeling P&O om jouw mogelijkheden te bespreken. Of kijk voor een actueel aanbod van onze vacatures op www.marin.nl/jobs.

Stage en afstuderen bij MARIN
Jaarlijks geeft MARIN diverse studenten van mbo-, hbo- en academische opleidingen de mogelijkheid om werkervaring op te doen en/of af te studeren. Veel afstudeeropdrachten bij MARIN komen voort uit werkgerelateerde vragen van onze medewerkers en opdrachtgevers. Je wordt begeleid door onze specialisten, die bekend staan om hun deskundigheid en je werkt intensief met ze samen. Studeer je op dit moment aan een (technische) universiteit, hogeschool of volg je middelbaar onderwijs en zoek je een stageplaats of afstudeerproject? Neem dan contact op met de afdeling P&O.

...en wist je trouwens
dat veel stagiaires en afstudeerders na beëindiging van hun studie een baan vinden bij MARIN? Bij MARIN bepaal jij dus zelf je carrière!

MARIN heeft een open en informele sfeer en een platte structuur. Initiatief wordt gewaardeerd, ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Je werkt aan projecten voor gerenommeerde internationale bedrijven.

Facts about
Aantal werknemers: 370
Sector: Binnenvaart, Dienstverlening, Dredging & Waterbouw, Olie & Gas, Jachtbouw & Watersport, Offshore, Opleiding, Training & Onderwijs, Scheepsbouw- & reparatie
Carrièrefase: Student, Starter, Young Professional, Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Mbo, hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Techniek, Nautisch, Overig
Gewenste opleidingen: Nautische en technisch opleidingen zoals onder andere: Maritieme Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, etc.
Openstaande functies vestigingen: Wageningen, Ede en Houston

 
Maps
Photos
Title
Title
Tags
Dienstverlening