KOTUG International B.V.

Ahead in towage!

KOTUG International B.V.
Mw. Cora Talen/ dhr. Ruud van Veen
Postbus 22002
3003 DA Rotterdam
Netherlands
T +31 (0)10 2170217
www.kotug.com
c.talen@kotug.com, r.vanveen@kotug.com
Title

Kotug is een toonaangevende maritieme dienstverlener, die haar innovatieve service levert in Europa, Afrika, Australië en Azië. Met haar moderne vloot en zeer professionele medewerkers, zowel op kantoor als op de vloot, biedt Kotug haar sleepdiensten aan in havens, terminals, offshore, de opkomende markt van windenergie en is zij 24/7 alert voor schepen in nood en bergingsoperaties. In mei 2014 werd Kotug tot de winnaar uitgeroepen van de prestigieuze Koning Willem I Prijs.

Leadership
De vloot van KOTUG, 50 sleepboten variërend van 30 tot 90 ton bollard pull, is één van de jongste en meest krachtige ter wereld. Met ruim 100 jaar ervaring heeft KOTUG zorgvuldig haar reputatie opgebouwd en voldoet zij aan alle eisen die de maritieme industrie stelt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Track record
Door het ontwikkelen van innovatieve concepten en het opvolgen van nieuwe marktkansen onderscheidt KOTUG zich voortdurend. Een goed voorbeeld is de revolutionaire RotorTug, een in eigen beheer ontworpen en gebouwde, uiterst wendbare sleepboot.

KOTUG blijft zich voortdurend inzetten om het hoogste niveau van veilige, efficiënte en milieuvriendelijke sleepdiensten aan te bieden. daarvoor heeft KOTUG een professioneel trainingsprogramma ontwikkeld; kapiteins worden zowel op de sleepboten getraind, alsmede in een simulatieomgeving. KOTUG traint daarnaast de bemanning van andere internationale sleepdiensten en met name de kapiteins op de Rotortug.

Green power ahead
Als toonaangevende onderneming draagt KOTUG voortdurend zorg voor het milieu, waarbij zij gebruik maakt van zwavelvrije brandstof en bovendien koploper is in de brandstof besparingswedstrijd onder de dienstverleners in de Rotterdamse haven. In 2012 lanceerde KOTUG ‘s werelds eerste hybride Rotortug, de zogenaamde E-KOTUG. Eind 2014 zijn er nog twee nieuwe hybride sleepboten gebouwd en toegevoegd aan de vloot.

In safe hands
de bemanning bestaat uit een hecht team van kapitein, werktuigkundige en matroos. Zij werken, slapen en eten aan boord met een werkrooster van één à twee weken op en af. Elke medewerker heeft jaarlijks recht op drie weken aaneengesloten betaald verlof. daarnaast biedt KOTUG de mogelijkheid om parttime te werken.

family pride
Ondanks de groei van de afgelopen jaren is het karakter van het familiebedrijf gebleven. de betrokkenheid, passie en teamspirit van de KOTUG medewerkers is zeer groot. Er bestaat een informele, collegiale werksfeer met korte en directe communicatielijnen. KOTUG hecht veel waarde aan het werken in teamverband.

Eigen ontwikkeling en opleiding staan hoog in het vaandel. Hierbij werkt KOTUG vanuit vier basiswaarden: 

1. One Kotug, one team! 
KOTUG moedigt oprechtheid en vertrouwen aan van haar medewerkers aan, de medewerkers staan voor loyaliteit en doen wat het beste is voor het bedrijf. 

2. Operationele excellentie en innovatie 
KOTUG toont een uitdagende benadering van haar zakelijke dienstverlening, zij bieden een betrouwbare, veilige en hoogwaardige service en blijven continue verbeteren. 

3. Onze mensen 
KOTUG waardeert een individuele bijdrage van haar medewerkers, biedt coaching en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert de prestaties en verantwoordelijkheid van de werknemers. 

4. Duurzaamheid 
KOTUG neemt beslissingen voor de lange termijn, beschermt het milieu, herinvesteert winst in het bedrijf en bouwt aan een duurzame klantrelatie.

Come onshore!
door haar groei heeft KOTUG regelmatig kapiteins, werktuigkundigen en matrozen nodig voor zowel de havendienst als voor offshore. Heb jij passie voor de sleepvaart en ben je in het bezit van een geldig Nederlands vaarbevoegdheidsbewijs, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 
Neem contact op of solliciteer online via onze website.

Facts about
Aantal werknemers: 245
Sector: Dienstverlening, Dredging & Waterbouw, Havens, Offshore, Training & Onderwijs
Carrièrefase: Starter, Young Professional, Professional, Trainee, Stagiair
Gewenst werk- en denkniveau: Vmbo, mbo, hbo
Gewenste studierichtingen: Techniek, Transport & Logistiek, Nautisch
gewenste opleidingen: STC of vergelijkbaar
Openstaande functies: Machinist en Kapitein 
Maps
Photos
Title
Title
Tags
Dienstverlening