Kenz Figee Group

Elke kraan is een stuk van jezelf

Kenz Figee Group
Recruitment
Postbus 235
1500 EE Zaandam
Netherlands
T +31 (0)75 6810410
www.kenz-figee.com
recruiter@kenz-figee.com
Title

Een kraan die 400 ton tilt, moet perfect zijn. Daarom laten we bij Kenz Figee niets aan het toeval over. Van engineering tot onderhoud: het gehele proces houden we in eigen hand. We kunnen moeilijk anders, als gerenommeerd leverancier van offshorekranen, hijssystemen en havenkranen die wereldwijd worden gebruikt. Het maakt het werken er bij Kenz Figee wel veel leuker op. Of je nu engineer, HR-manager, servicemonteur of administrateur bent: met jouw ervaring en enthousiasme til je onze kranen naar een hoger niveau.

Ons bedrijf
Je komt te werken bij een echt Hollands bedrijf met internationale focus en ambities. Bij Kenz Figee Group hebben we meer dan 200 jaar ervaring in het ontwerp, de productie en onderhoud van offshore- en havenkranen. Onze roots liggen bij Figee in Haarlem waar we in 1836 zijn begonnen met ontwerp- en bouw van haven- en landbased kranen. Met de toename in offshore drilling en productieactiviteiten in de Noordzee, hebben we vanaf ongeveer 1980 ons productportfolio uitgebreid richting offshore hijs- en liftsystemen en hebben we ons gevestigd in Zaandam. Vandaag de dag leveren we wereldwijd aan offshore- en havenbedrijven vanuit ons hoofdkantoor en onze vestiging in Singapore. Ondernemend, plat georganiseerd en slagvaardig, dat zijn wij. Klanten hebben we dus wereldwijd en de projecten waaraan we werken liegen er niet om. Overal staan onze kranen bekend om hun betrouwbaarheid. Niet voor niets: een kraan is onmisbaar in al zijn toepassingen en moet 24 uur per dag werken.

Kwaliteit, Engineering, Service
We geloven er sterk in dat kwaliteit, veiligheid en solide service voorop staan in het bereiken van de hoogste klanttevredenheid binnen de industrie. Daarom worden al onze producten geleverd in overeenstemming met alle internationale normen en voorschriften zoals vastgesteld door certificerende instanties als ABS, DNV en Lloyds Registeren. Bovendien is de Kenz Figee Group ISO-9001-2 gecertificeerd en hebben we in 2012 tevens het ISO-9000-2008 certificaat ontvangen.

Onze eigen engineering afdeling (DCE) is gespecialiseerd in en bekend om zijn ontwerpen en aanpassingen van hijs- en liftsystemen. We hebben ervaring in het ontwerpen van vrijwel alle offshore toepassingen (inclusief offshore wind en decommissioning) en ook op het gebied van onshore unloading- en transshipment systemen. We werken met de beste softwarepakketten en doordat we alle noodzakelijke disciplines zelf in huis hebben, kunnen we adequate oplossingen leveren binnen korte-/acceptabele tijd. Bij Kenz Figee begrijpen we dat betrouwbaar materiaal voor onze klanten cruciaal is. Om die reden biedt onze serviceafdeling (KCS) een breed service-en spare parts portfolio zodat we klanten constant ondersteuning kunnen bieden in al hun werkzaamheden. We leveren spare parts en service op elke gewenst moment en binnen gestelde termijn en kunnen tevens leveren voor kranen van andere makelij.

Maak er ook jouw werk van
Een kraan is een complex stuk techniek. Mechanisch, hydraulisch en electrotechnisch. En vergeet de software voor de besturing niet. Als design-, project- of serviceengineer ben je voor ons onmisbaar en krijg je alle mogelijkheden om goed te worden in de discipline die jou het beste ligt. Bij Kenz Figee Group investeren we continu in de ontwikkeling van onze mensen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed: reken op een prima salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bonusregeling en ADV-dagen. Ben je bereid je flink in te zetten, dan zorgen wij ervoor dat je een heel eind kunt komen!

Collega’s aan het woord:
Melissa (34) werkt als design engineer bij DCE, de engineeringsafdeling van Kenz Figee Group. DCE levert ook engineeringswerk aan externe partijen. “Als design engineer reken ik de kranen helemaal door. Het zijn hele complexe berekeningen”, zegt Melissa. “Een kraan bestaat uit heel veel verschillende componenten en een kleine verandering kan een hele grote invloed hebben op het ontwerp. De berekeningen moeten snel, nauwkeurig en volgens de norm. Dat maakt het een dynamisch bedrijf, ook in rekenwerk.”

Kenz Figee is een platte en open organisatie. Je stapt hier makkelijk op iemand af en iedereen is altijd bereid om een ander te helpen. “We voelen ons absoluut niet persoonlijk aangevallen als we een keer niet dezelfde mening delen”, legt Melissa uit. “Door kritisch te blijven en te sparren met elkaar komen we immers tot een oplossing. Het gaat uiteindelijk om het afleveren van een goed product. Er is heel veel mogelijk binnen deze organisatie. Als je vindt dat een proces effectiever of efficiënter kan, krijg je vaak de mogelijkheid om het zelf uit te werken. Maak een plan, start een projectgroep en je krijgt de tijd en budget om het uit te voeren. Dat maak je niet vaak mee in bedrijven”, aldus Melissa.

Facts about
Aantal werknemers: 135
Sector: Olie & Gas, Havens, Offshore, Toeleveranciers
Carrièrefase: Starter, Young Professional, Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Techniek
Gewenste opleidingen: Hbo Werktuigbouwkunde, Electrotechniek
Openstaande functies: Kijk voor actuele vacatures op www.kenz-figee.com/jobs 
Maps
Photos
Title
Title
Tags
Toeleveranciers