Jumbo

Reliable Strength

Jumbo
Human Resources
Havenstraat 23
3115 HC Schiedam
Netherlands
T +31 (0)10 7900300
www.jumbojobs.nl
info@jumbojobs.nl
Title

Jumbo is een Nederlands familiebedrijf met 5 decennia ervaring in de maritieme sector. Vandaag de dag is de leiding van het bedrijf in handen van Michael Kahn, zoon van de oprichter. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming actief in de shipping en offshore markt. Jumbo is wereldwijd actief in de olie & gas en windindustrie met een grote vloot van gespecialiseerde schepen met simultane hijscapaciteit in een ranche van 500 tot 3.000 ton.

Onze expertise
In diep water omgevingen is Jumbo dé offshore-expert in het plaatsen en installeren van vaste installaties. In ultra diep water blinkt Jumbo uit in het installeren van subsea mooring systemen. Technologische innovaties, engineering, veiligheid en zorg voor de omgeving zijn de belangrijkste uitgangspunten in ons werk.

Veelzijdige vloot
Op dit moment heeft Jumbo een vloot van 11 gespecialiseerde heavy lift schepen die in-house ontworpen en ontwikkeld zijn. De schepen hebben een hijsvermogen tussen de 500 en 1.800 ton. Op korte termijn neemt Jumbo twee nieuwe schepen in de vaart; de Jumbo Kinetic en de Fairmaster. Met een hijsvermogen tot 3.000 ton zijn dit de grootste schepen in hun klasse. Zo blijft Jumbo klaar om aan de groeiende vraag van complexe installaties te voldoen.

Hoge doorvoer snelheden, groot laadvermogen, robuste mastkranen, deepwater station keeping en state-of-the-art randapparatuur maken onze schepen efficiënt in de huidige zware offshore omgevingen en afgelegen locaties.

Innovatie
Voor de Offshore markt zijn twee van onze J-1800 schepen uitgerust met een Deepwater Deployment systeem. Dit is een gepatenteerd ontwerp dat ons helpt om installaties op de zeebodem heel nauwkeurig uit te voeren. Sinds kort heeft Jumbo de beschikking over een fly-jib, waardoor we beschikken over extra hijshoogte. Dat is belangrijk omdat de projecten en installaties van onze klanten steeds groter en complexer worden. Het Dynamic Positioning Systeem houdt onze schepen precies op hun plek, zelfs op een roerige zee. 

Kortom, Jumbo’s succes is geen toeval en dat geldt ook voor jouw carrière! Als groeiende, Nederlandse ‘offshore contractor’ hebben we altijd diverse actuele vacatures.

Meer informatie, actuele vacatures en filmpjes over projecten van Jumbo Offshore zijn terug te vinden op de website: www.jumbojobs.nl.

Facts about
Aantal werknemers: 500
Sector: Offshore
Carrièrefase: Student, Starter, Young Professional, Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Techniek, Nautisch, Transport & Logistiek 
Gewenste opleidingen: Hbo wtb, hbo Scheepsbouwkunde, hbo Civiele Techniek, wo
Openstaande functies: Lead Project Engineer, Lead Tender Engineer, QHSE Engineer, Project Manager

 
Maps
Photos
Title
Tags
Offshore