Huisman Equipment BV

Denk groter, kijk verder

Huisman Equipment BV
Afdeling Recruitment
Postbus 150
3100 AD Schiedam
Netherlands
T +31 (0)88 0702222
www.huismanequipment.com
jobs@huisman-nl.com
Title

Huisman is een wereldwijd opererend bedrijf met veel ervaring in het ontwerpen en fabriceren van zware constructieapparatuur voor toonaangevende offshorebedrijven over de hele wereld. Onze projecten zijn zeer complex en innovatief en vragen om oplossingsgericht denkwerk. Daar ligt dan ook de kern van ons succes: in de combinatie van hoogwaardige techniek en creativiteit. 

Onze producten
De producten van Huisman zijn onder te verdelen in zes groepen: kranen, pijpleginstallaties, boorinstallaties, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. De door ons ontwikkelde mastkranen zijn een standaard geworden in de industrie. In het ontwerpen en bouwen van complexe pijpleginstallaties is Huisman met recht wereldmarktleider te noemen. En met de bouw van vier offshore boorsystemen krijgen we ook voet aan grond in de boorwereld. We ontwerpen ook schepen, zodat we onze apparatuur beter kunnen integreren in het schip. Hierdoor kan het schip efficiënter worden ingericht wat onze klanten grote voordelen oplevert.

Van concept tot aflevering
Onze klanten kiezen zelden voor een standaardproduct, onze medewerkers zelf zijn dan ook ‘eigenwijs’ genoeg om te zoeken naar de optimale oplossing. De Huisman engineersgedachte is: het kan altijd beter. Onze conceptafdeling ontwikkelt een ontwerp dat voldoet aan de eisen van de klant. Via basic en detailed design vindt de verdere engineering van het staal en de aandrijving plaats, waarna de shopdrawings worden gemaakt. Deze vinden hun weg naar onze fabrieken in Tsjechië, China, en tegenwoordig ook naar Brazilië of naar het hoofdkantoor in Schiedam, om vervolgens verwerkt te worden tot het uiteindelijke product. Dat product testen we grondig voordat het aan boord van het schip wordt geïnstalleerd. Dit kan gebeuren op onze eigen kade of bij de scheepswerf. Na installatie en inbedrijfstelling aan boord wordt de installatie nogmaals uitvoerig getest. Bij groen licht volgt de uiteindelijke overdracht aan de klant. Onze eerste mastkraan ooit, een uniek concept door het kleine oppervlakte, superieure laadcurve en een kleine uitzwaai aan de achterzijde, leverden wij in 1982 aan Jumbo Shipping. Deze kraan kon 40mt hijsen. Eind 2011 hebben wij ’s werelds grootste mastkraan succesvol getest en opgeleverd. Met een hijsvermogen van 5.000mt is deze kraan in staat om in één hijs 5.000 auto’s te tillen, of 12 volgetankte Boeing 747’s. Engineers werken vanuit hun eigen specialisatie samen aan de realisatie van onze complexe, bewegende staalconstructies. Hierbij komen uiteindelijk alle kwaliteiten samen in een vernieuwend, betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig, veilig en vooral ‘stoer’ product. 

Werken bij Huisman
Getalenteerde en ambitieuze technici krijgen bij ons de kans om snel mee te groeien. Alleen met de kennis, creativiteit en het lef van onze medewerkers kunnen we ons bedrijfsdoel realiseren: van concept tot aflevering waarbij unieke prestaties in unieke projecten worden gerealiseerd. Daar ligt een mooi ‘extraatje’ voor onze ontwerpers: wij leveren geen stapel tekeningen aan de klant, maar wij leveren het ontwerp uitgevoerd in werkend staal. In de fabriek naast het kantoor worden de ontwerpen tot leven gebracht door ervaren en kwalitatief hoogwaardige lassers, machinebankwerkers, hydrauliek- en elektromonteurs en vele anderen. Zij zorgen ervoor dat het ontwerp door de commissioning afdeling getest en in bedrijf gesteld kan worden, waardoor je je ontwerp uiteindelijk ‘werkend’ onze haven kunt zien verlaten.

Arnold Dijkstra (30) studeerde HTS Werktuigbouwkunde in Groningen. Na zijn Bachelor is hij naar Delft vertrokken waar hij een Master heeft gehaald in Industrieel Ontwerpen. “Na mijn studie ben ik op zoek gegaan naar het echte technische werk. Ik besloot dit te gaan doen bij Huisman. Ik ben begonnen als Design Engineer op de Mechanical Engineering (ME) afdeling. Op deze afdeling zorg je ervoor dat het gemaakte ontwerp functioneert en voldoet aan de eisen van de klant, dat het sterk genoeg is, en misschien nog wel het belangrijkste, dat het ook daadwerkelijk gemaakt kan worden. In drie jaar tijd heb ik veel uitdagende constructies mogen maken. Ik merkte dat ik klant contact en het bedenken van nieuwe systemen me ook aansprak. Huisman heeft me de mogelijkheid geboden om over te stappen naar de functie Sales & Concepts Engineer. Op deze afdeling maak ik concepten voor de boor industrie. Je hebt contact met klanten om hun eisen en wensen uit te horen en hier een passend concept bij te ontwerpen. Wat me erg aanspreekt is dat je output niet alleen een pakket tekeningen en een rapport is, maar dat je ontwerp daadwerkelijk gemaakt wordt. Dit wordt onder andere gedaan op steenworp afstand. Een van de fabrieken staat namelijk naast het kantoor. Wat is er nou mooier dan je eigen ontwerp te bewonderen in de productiehal.”

Facts about
Aantal werknemers: 950
Sector: Toeleveranciers
Carrièrefase: Young Professional,Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Technisch
Gewenste opleidingen: Werktuigbouwkunde, Offshore Techniek, Maritieme Techniek, Electrotechniek, Scheepsbouwkunde, Maritiem Officier, Mechatronica, Technische Informatica, Autotechniek en Lucht- en Ruimtevaarttechniek
Openstaande functies: Drilling Engineer, Service Engineer, Account Engineer, Specialist Technician Control Systems, Welding Engineer, Senior IT Infra Engineer, Subcontracting Coordinator, Sales Engineer.

 
Maps
Photos
Title
Title
Tags
Toeleveranciers