Flinter Shared Services BV

No boundaries

Flinter Shared Services BV
Afdeling crewing
Krakau 3
2993 LV Barendrecht
Netherlands
T +31 (0)10 2921777
www.flinter.nl
crewing@flinter.nl
Title

Flinter is een Nederlandse, maritiem-logistieke dienstverlener, die in 2014 haar 25-jarig bestaan mocht vieren. In 1989 begon flinter met één schip, inmiddels zijn dit meer dan 45 schepen. de lading die wij vervoeren, is doorgaans bestemd voor verwerking of gebruik door industriële partijen. Kapitein-eigenaren, ladingklanten en collega-vervoerders bieden wij een breed scala aan maritieme dienstverlening. een andere belangrijke kring van belanghebbenden wordt gevormd door onze investeerders.

Organisatie
Onze plaats in de top 5 van Nederlandse rederijen nemen wij in met circa 500 werknemers. de vloot bestaat op dit moment uit meer dan 45 multipurposeschepen en containerschepen. Flinter is wereldwijd actief. Vaste vaargebieden zijn onder meer: het Europese vaargebied, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Maar de grenzen worden verlegd. Ook op Azië, Australië en Nieuw- Zeeland wordt gevaren. Jaarlijks vervoert onze jonge vloot meer dan 5 miljoen ton lading. 

Vrolijk, maar niet gauw tevreden
Onze mensen doen hun werk met plezier, maar denken altijd na hoe het beter kan. die mentaliteit wordt beloond door de markt. Niet alleen in de wereldhaven Rotterdam – waar wij als bevrachter goed worden gevonden – maar ook daarbuiten. Van Antwerpen tot Zhanjiang: steeds vaker doet men een beroep op onze expertise en inzet.

Vloot
Flinter beheert en exploiteert een multipurpose-vloot van zeer moderne vrachtschepen, oplopend in laadvermogen tot 11.000 ton. Hiervan is twee derde in (mede-)eigendom. Voor de overige schepen verrichten wij het commercieel, technisch, en crew management. ‘Multipurpose’ wil zeggen dat de schepen uitermate geschikt zijn voor het vervoer van allerlei soorten droge lading. De schepen zijn gebouwd naar de wensen van de markt en daardoor zeer gewild bij ladingaanbieders.

Vlootmanagement
Flinter verleent maritieme diensten aan kapitein-eigenaren en aan particuliere reders. denk hierbij aan nieuwbouw- begeleiding, nautisch en technisch management, crewing, financiering alsmede aan- en verkoopbemiddeling. In februari 1997 werd Flinter als een van de eerste Nederlandse scheepvaartondernemingen volledig ISM-gecertificeerd.

Ladingmanagement
Wij bemiddelen tussen aanbieder (industrie) en vrager (rederij). We doen daarbij een beroep op de Flinter-vloot, of – wanneer dat beter bij de vraag past – op andere schepen in ons uitgebreide netwerk.

Werken bij flinter
Flinter is het bedrijf voor mensen met een andere horizon. Stagevaren bij ons betekent een leerzame periode aan boord van een modern multipurpose- dan wel containerschip. Aan boord en vanaf de wal krijg je intensieve begeleiding. Onze officieren hebben de keuze uit verschillende vaar-/verlofsystemen. Het contact met het thuisfront onderhoud je aan boord via e-mail. Naast zeevarenden zoeken wij ook talentvolle krachten voor werk aan wal. Kijk voor een overzicht van de vacatures en om te solliciteren op www.flinter.nl.

Facts about
Aantal Werknemers: 500
Sector: Dienstverlening, Zeescheepvaart
Carrièrefase: Stagiair, Starter, Young Professional, Professional 
Gewenst werk- en denkniveau: Mbo, hbo
Gewenste studierichtingen: Nautisch
Openstaande functies: HWTK’s, Stuurlieden, Kapiteins

 

 
Maps
Photos
Title
Title
Tags