FEADSHIP

Over FEADSHIP

FEADSHIP
Afdeling HR
Postbus 5238
2000 GE Haarlem
Mongolia
T +31 (0)23 5247000
www.werkenbijfeadship.nl / www.feadship.nl
info@feadship.nl
Title

FEADSHIP is wereldwijd de belangrijkste ontwerper en bouwer van luxe motorjachten. deze vooraanstaande plaats is verworven door kwaliteit, vakmanschap en samenwerking. met ruim 1200 medewerkers, de twee werven Koninklijke de Vries Scheepsbouw en Royal van lent Shipyard en het architectenbureau de Voogt Naval architects vormt feadship de grootste organisatie in de wereld die gespecialiseerd is in luxe jachten. met trots bouwen de beste vakmensen uit verschillende disciplines de beste motorjachten ter wereld.

Historie

Feadship, First Export Association of dutch Shipbuilders, is een samenwerking tussen drie zeer vooraanstaande namen in de jacht historie; Koninklijke de Vries Scheepsbouw in Aalsmeer, Royal van Lent Shipyard in Kaag en de Voogt Naval Architects in Haarlem. Samen beschikken zij over drie van de modernste werven en een high-tech ontwerp en engineering bureau.

Feadship is opgericht in 1949. de werven de Vries en Van Lent dateren al van eerder, respectievelijk 1903 en 1849. de oprichting van Feadship getuigde van een ware pioniersgeest en begon met het tentoonstellen van Nederlandse schepen op de New York Boat Show in 1951, wat zeer succesvol bleek. Midden jaren vijftig besloot Feadship om geen houten schepen meer te bouwen, nadat de orders voor staal en aluminium schepen veelvuldig binnenstroomden. In de jaren zestig groeiden zowel de bedrijven als de reputatie gestaag waardoor in de zeventiger jaren de eerste schepen gebouwd werden die de oceaan konden oversteken op eigen kracht. de gemiddelde lengte was toen al 30 meter. de jaren negentig kenmerkte zich door een toename aan complexiteit en systemen. de gemiddelde lengte is al toegenomen van 50 meter toen tot 90 meter nu.

In al deze jaren van ervaring heeft Feadship zich een positie in de markt verworven die synoniem is aan perfectie. Zij is wereldwijd marktleider op het gebied van custom-built motorjachten en loopt constant voorop in innovatie, technologie en design.

Facts about
Aantal werknemers: >1.200
Sector: Jachtbouw & Watersport
Carrièrefase: Student, Starter, Young Professional, Professional, Trainee, Stagiair
Gewenst werk- en denkniveau: Mbo, hbo, wo
Gewenste studierichtingen: Scheepsbouw
Gewenste opleidingen: Scheepsbouwkunde, Maritieme techniek, Werktuigbouwkunde, Scheepsinterieurbouw, Technisch overig
Openstaande functies: Voor de openstaande functies binnen Feadship, bekijk de website www.werkenbijfeadship.nl

 
Maps
Photos
Title
Tags
Jachtbouw & Watersport