ABIS SHIPPING

You seize the opportunities, we give you the support, toghether we will manage!

ABIS SHIPPING
Crewing department
Nieuwe vissershaven 5
8861 NX Harlingen
Netherlands
T +31 (0)517 432700
www.abisshipping.nl
recruitment@abisshipping.nl
Title

ABIS SHIPPING is een jong rederijbedrijf welke sterk groeiende is. Met die groei zijn er bij ABIS veel mogelijkheden voor een mooie carrière op zee, voor zowel starters als professionals. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kijk op de website.

ABIS SHIPPING werd opgericht op 1 oktober 2007. Met de kennis en ervaring van de staf van ABIS, alsook de inbreng van Noord-Nederlandse partners heeft ABIS SHIPPING binnen zeven jaar na haar oprichting, twintig schepen in de vaart weten te brengen in de short sea shipping en offshore. ABIS zal in 2015 haar 5e schip in de E-serie in de vaart brengen. Met de komst van dit nieuwe scheepstype heeft ABIS vijf types schepen waarmee zij de markt optimaal kan bedienen. 

De A-serie, waarvan ABIS twee stuks in de vaart heeft, is een 4200 dwt MP schip, een zogenaamde Sea-River carrier met beweegbaar stuurhuis. Het schip is bestemd voor wereldwijde handel en is dankzij het beweegbare stuurhuis en neerklapbare mast (low airdraft) in staat om onder vele vaste bruggen door te varen en zodoende havens te bereiken waar andere volwaardige zeeschepen niet kunnen komen.

De B-serie, waarvan ABIS zes stuks in de vaart heeft, is een 3800 dwt MP schip geschikt voor zware lading. Bij de schepen in de ABIS B-serie bevindt de opbouw zich aan de voorzijde wat enerzijds altijd vrij zicht naar voren garandeert en tevens een lang gestrekt hoofddek van maar liefst 72 meter oplevert. Dit tezamen met de mogelijkheid om zonder hoofddekluiken te varen (open top) maakt de B serie tot een ideale oplossing voor verladers van projectladingen die normaliter transport vereisten met veel grotere schepen. De snelheid van dit schip in combinatie met de enorme stabiliteit (beladen 13 knopen) levert een behoorlijk voordeel op.

De C-serie, waarvan ABIS vier stuks in de vaart heeft, is een 6050 dwt MP algemene lading schip. Dit scheepstype is ontworpen voor voordelige verscheping van een grote verscheidenheid aan lading en kan in veel gebieden gebruikt worden. Ondanks dat ABIS dit type nog niet zo lang inzet heeft het zich al bewezen succesvol te zijn in verscheidene ladingsoorten. De D-serie, waarvan ABIS vier stuks in de vaart heeft, zijn heavy cargo offshore schepen voorzien van een DP systeem. De schepen zijn speciaal ontworpen om projectladingen van de haven naar offshore schepen en/of jack up vessels te vervoeren. Net als de B-serie is de opbouw voorop geplaatst en kunnen deze schepen varen met open luiken. Ook dit ontwerp is de ideale oplossing voor verladers van projectladingen, die normaliter transport vereisten met veel grotere schepen.

De schepen uit de D-serie hebben een ruimlengte van meer dan 80 meter. Door deze ruimlengte en het lange ladingdek zijn de schepen uitermate geschikt voor het transport van onderdelen van de meest moderne windmolens. Daarnaast is de ABIS D-serie uitgevoerd met twee boegschroeven en twee roerpropellers waardoor het manoeuvreren wordt vergemakkelijkt.

De ABIS E serie is een mini heavy lifter van 4400 ton deadweight met de afmetingen van 111,6 x 16,8 m. Dit schip heeft 2 NMF kranen met ieder 150 ton hijscapaciteit. De snelheid van dit schip is 17 mijl en daarmee is dit schip zeer geschikt voor special cargo World wide. De ABIS E serie is net als de B en de D serie uitgevoerd met dekhuis voorop waardoor ook hier een groot achterdek ontstaat, tevens is ook hier de open top notatie van toepassing zodat men in staat is zeer grote ladingstukken mee te nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden in onze rederij dan kunt je veel informatie vinden op onze website of door contact met ons op te nemen via mail of telefoon.

Facts about
Aantal werknemers: 170
Sector: Dienstverlening, Offshore, Zeescheepvaart
Carrièrefase: Student, Young Professional, Professional
Gewenst werk- en denkniveau: Mbo, hbo
Gewenste opleidingen: Mbo 3 en 4, hbo 
Openstaande functies: 1e en 2e Stuurman, Kapitein, HWTK

 

 
Maps
Photos
Title
Title
Title
Tags
Zeescheepvaart